П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополиту Михаїлу вручили звання почесного доктора Луцького НТУ

    Відбулася інавгурація митрополита Михаїла як почесного доктора (Doctor Honoris Causa) Луцького національного технічного університету, повідомляє сайт Волинської епархії ПЦУ.
    Церемонію провів ректор ЛНТУ Петро Савчук після подячного молебню в кафедральному соборі Святої Трійці з нагоди 54-річчя цього вишу. Керуючому єпархією вручили атестат «Почесного доктора» та вдягнули професорську мантію.
    Високопреосвященний подякував за довіру, адже це, в першу чергу, велика відповідальність, і побажав процвітання і нашій церкві, і нашому університету.

    Церква й університет – це дві потужні складові нашого міста, зазначає архієрей. Один із англійських політиків колись сказав, що війни виграють не військовослужбовці, а саме вчителі та священнослужителі. Бо саме ми формуємо людську свідомість, яка пізніше формує правила, за якими живе. Тож це наша відповідальність, у яких умовах ми будемо жити на своїй землі, звертаючись до учасників дійства, сказав митрополит.

    «Будьте щасливі, забезпечені, реалізовані на території Волинської області, максимум – на території нашої України». І пожартував, що нині служитиме не тільки в церкві, а й працюватиме на благодійних засадах в ЛНТУ. А співпраця церкви й університету була, є й буде надалі, запевнив владика.
    У відправі та інавгурації також взяли участь: декан собору протоієрей Микола Нецькар, інше духовенство, адміністрація та викладачі вишу, інші віряни.
    Як повідомлялося, 26 червня вчена рада Луцького національного технічного університету присвоїла митрополитові Луцькому і Волинському Михаїлові звання почесного доктора.

    Найсвіжіше

    Популярне