П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Одна літера має значення: У якому селі на Волині коронавірусом заразилися священник і прихожани?

    30 червня низка видань повідомили про те, що в селі на Волині виявили коронавірусну інфекцію у 3 людей – у священника, керівника церковного хору та касира церкви.
    У жодному з повідомлень не зазначалось кому належіть храм, в якому сталося зараження. Навіть більше – одні сайти повідомляли, що село називається «Кошів», інші – «КоРшів».
    «Чемпіоном» з дезінформації по право можна вважати одне місцеве видання, яке в заголовку написало, що йдеться про КоРшів, а в першому абзаці – що надзвичайна подія сталась «у селі Кошів Луцького району».

    «Духовний Фронт України» спробував розібратись у цій плутанині.
    Пошук показав, що в Україні є два села «Кошів», а «Коршів» – три. Ну і щоб остаточно заплутатись – в зазначеному Луцькому районі є і те, і те.
    В статті про «Коршів» у Вікіпедії є наступна згадка: «В січні 2019 року парафія УПЦ МП перейшла до Помісної Церкви України». В інформації про село Кошів написано багато про пам’ятки археології, але про церкву немає нічого. Opendatabot також не надає відомості про будь яку парафію в селі.
    Тобто, скоріш за все, захворіли священник і прихожани ПЦУ в селі Коршів.
    Молимось за одужання хворих і не забуваємо: вірус чатує на нас будь-де, незалежно від юрисдикції церкви. Одягаємо маски, дотримаємось дистанції і молимось, щоб Господь врятував всіх нас від згубної пошесті.

    Найсвіжіше

    Популярне