Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ США ​​заснувала нову парафію – святого апостола Фоми у Маунтін Хоум, штат Арканзас

    З благословення Високопреосвященнішого Митрополита Антонія (Щерби) предстоятеля Української Православної Церкви США офіційно заснована нова парафія – Православна парафія Святого апостола Фоми. Парафія розташована у Маунтін Хоум, штаті Арканзас. Першу літургію було відправлено 21 червня 2020 року.
    Як повідомляє офіційний сайт УПЦ США, парафіяни разом зі своїм священником о. Самуелем Сімонсом чекають урочистого приймання та архіпастирського візиту Владики Даниїла (Зелінського) у місті Маунтін Хоум. Однак через пандемічні обмеження COVID-19 та скасування подорожей архієпископ Даниїл провів кілька розмов з парафіянами, і нарешті під час зустрічі через відеоконференцію ZOOM було надано офіційне благословення на створення громади.
    Зараз парафія налічує приблизно 20 людей, і громада святого апостола Фоми – єдина східна православна церква в районі, де найближча православна церква східного обряду знаходиться за дві години їзди. Розпочати місію було дуже складно під час коронавірусу, але Бог дуже забезпечив громаду, – кажуть у єпархії.
    Нагадаємо, Українська православна церква в США роздала понад 800 продуктових наборів нужденним в часи пандемії.
     

    Найсвіжіше

    Популярне