Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Міцна сім’я – запорука успішної України

    Предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній наголосив, що кожне життя це дар Божий і Бог є джерелом щастя, звідки християни черпають любов, тепло, турботу. Він також закликав будувати сім’ї на міцному фундаменті – присутності у житті Ісуса Христа.
    «Кожне життя – це дар Божий, і його поява та зростання в мирі й благодаті можливі тоді, коли є любов. Бог через любов єднає чоловіка і дружину, Він благословляє шлюб, в якому мають досягатися гармонія у поєднанні душ, почуттів, волі, прагнень та бажань».
    Митрополит Київський і всієї України нагадав, що шлюб виник раніше за всі інші інституції, а першу сім’ю створив сам Бог у раю – благословивши Адама і Єву. «Також перше чудо Господь наш Ісус Христос сотворив саме на весіллі у Кані Галілейській, куди був запрошений з учениками та Божою Матір’ю».
    «Закон справжньої любові, яка наближає до Бога, полягає в тому, щоби дарувати щастя іншій людині. З любові проростає довіра, після довіри – віра у вашу другу половинку, яка надихає та окриляє і є важливою в шлюбі, а ще – вірність. І так будуються відкриті та щирі стосунки», – сказав предстоятель ПЦУ.
    За словами митрополита, основою, на якій християни мають будувати сім’ї, має бути присутність у житті  Господа Ісуса Христа. «Саме Бог є тим джерелом щастя, звідки ми черпаємо любов, терпіння, тепло та турботу, якими ділимося із рідними та близькими».
    «Тож будуйте ваші сім’ї на міцній основі, де Господь на першому місці, а все інше – на своєму, де присутня молитва, де панує взаємна повага, турбота про благо іншого, емоційне та фізичне здоров’я, відсутність залежностей і зловживань. Пам’ятайте, що міцна сім’я – це запорука успішної України. Нехай усіх вас благословить Господь!», – підсумував Блаженнійший Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне