П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Іграшки, речі, продукти: У Полтаві збирають волонтерську допомогу на Схід

    Як повідомив ієрей Харківсько-Полтавської єпархії ПЦУ отець Олександр Горай, у четвер, 11 червня, у Свято-Михайлівському храмі у Полтаві буде передача освяченого прапора військовому капелану Харківсько-Полтавської єпархії ПЦУ отцю Євгену Пономаренко. Він приїде спеціально за прапором за благословінням Владики, а потім відвезе його безпосередньо на позиції 30 ОМБР. Цей прапор виготовили волонтери, зокрема Зоя Воронянська зробила на ньому розпис зображення Архангела Михаїла, повідомляє сайт “Зміст”.
    Волонтери також везуть допомогу в Покровський інтернат та Первомайський НВК. Останній у сірій зоні і за два кілометри від передової, там навчаються діти військовослужбовців.
    Ті, хто виявить бажання допомогти дітям-сиротам чи військовим в ООС, можуть приносити допомогу у Свято-Михайлівський храм, що за адресою вулиця Волонтерська, 69. Попередньо можна зв’язатися з отцем Олександром Гораєм за телефоном 099 141 17 61.

    «Потихеньку збираємо допомогу для Покровського інтернату та дітей у сірій зоні. Дякую всім, хто відгукнувся. Ми, як християни, повинні допомагати тим, хто цього потребує. А інакше в чому ж тоді сутність нашого з вами християнства, якщо ми відвернемось від тих, хто просить у нас допомоги?» – говорить отець Олександр Горай.

    У Харківсько-Полтавської єпархії ПЦУ є волонтерський центр. Крім того, за час бойових дій на Сході в капеланському служінні на передовій, та в інших районах проведення ООС було задіяно 9 священнослужителів, там лаштували каплички, привозили ікони, проводили молебні, нагадує “Зміст”.

    Найсвіжіше

    Популярне