П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Причиною коронавірусу є вбивство імператора Ніколая ІІ: Чергове мракобєсіє від РПЦвУ

    Допоки в РПЦ роздумують над тим, як покарати духівника окупаційної екс-прокурорки Криму Наталії Поклонської – схіігумена Сєргєя (Романова) за його короновірусне дисидентство та осудження священночалія Російської Церкви, в РПЦвУ озвучили нову причину епідемії COVID-19. Ютюб-канал «Перший Козацький» нещодавно оприлюднив звернення настоятеля Свято-Покровської парафії села Отченашівка Вінницької області протоєрея Іоана Журжика під кричущим заголовком «Наш руський народ стоит на грани, как 100 лет назад! Смелый священник о самом главном».
    У своєму слові «сміливий священник» заявив, що причиною коронавірусу і всіх сучасних бід є вбивство імператора Ніколая ІІ та його родини 100 років тому. Зокрема він зазначив, що «все це розпочалось із того часу, як убили царську сім’ю… саме тоді розпочалось беззаконня».
    Підставою до такого сміливого звернення «до великого руського народу, який сьогодні переживає дуже непростий час», стала «різна інформацію, яка ходить по світу, що ніде немає карантину».
    На думку панотця, карантинні обмежувальні заходи є «незаконними і фейковими» і народ «обманють і змушують вірити в те чого немає», а не в «Церкву, Христа та Євангелія». До слова отець Іван не єдиний у РПЦвУ, хто вважає коронавірус і карантин неправдою.
    На думку священника людей змушують вірити в «коронавірус, державність, закони». Від споглядання цієї несправедливості в отця зародилось бажання розібратись: «хто ж виний у цій ситуації». Священник вважає, що сучасне людство стоїть перед тим самим вибором, як і «діди і прадіди», які «не знали як жити». За його словами, ці діди і прадіди «пішли на вбивство, безспрєдєл» задля створення «Царства на землі», але отримали «брехню, брехню і брехню».
    У своїй промові священник звинуватив останнього очільника СРСР «Мішку Мєчєного» у «роздроблені народів». На його думку Михайло Горбачов зробив народи «чужими».
    Окрім цього священник РПЦвУ не оминув і війну на сході України, яка, судячи із його висловлювань, вважається «громадянською війною». «6 років назад відбулось те чого, не чекали, нас об’явили між собою ворогами… нам об’явили війну», – каже протоєрей. Проте хто саме і кому «об’явив війну» священик не пояснив. Також на думку священника, в Україні не виконується закон, ані «владою, ані народом», сама «Держава розсипається», а народ вже «давно розсипався».
    На завершення горе-священник, у дусі звичної для РПЦвУ пропаганди, заявив, що «усі ми брати і сестри» і закликав усіх шукати «угоди Богові, не самому собі, не закону якомусь вредному і тимчасовому». За його словами на все Божа воля, і якщо вона буде «то буде і держава, яку потрібно будувати на Богові». Якщо ж людство і далі продовжуватиме ворогувати і «підозрювати одне одного», то «тоді повторяться події столітньої давнини». Проте цього разу за цими подіями, за словами отця, відразу розпочнеться апокаліпсис і настане Страшний суд.
    Загалом це «сміливе звернення про головне» виглядає як проста маячня, що записана у кращій формі «російського мракобєсія». Утім публікація такого відео на інформаційному ресурсі, який позиціонує себе з РПЦвУ і виступає в якості апологета цієї релігійної організації, змушує задуматись, що насправді «проповідують» пересічним віруючим такі «сміливі священики». Така риторика отця Івана вкотре вказує на своєрідні заклики до ігнорування заходів безпеки задля припинення епідемії. Вислови «про фейковість» карантинних заходів, які свідчать про диверсійну діяльність окремих священнослужителів РПЦвУ, яку, імовірно, такі священники поширюють у себе на парафіях, і бажають донести до «усього руського народу». Така манера висловлювання «власних думок і позиції» дуже схожа до манери згаданого на початку схіігумена Сергія (Романова), який також є прибічників «царебожства», і прославився своїми зверненнями щодо епідемії коронавірусу, через яку критикував світську і церковну владу, за що, власне, і був заборонений у священнослужінні і тепер чекає на церковний суд. Побачимо, які заходи щодо таких своєрідних проповідників застосує РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне