Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ роз'яснили вірянам правила богослужінь після послаблення карантину

    У Православній церкві України розтлумачили правила, за якими можуть відбуватися богослужіння в умовах адаптивного карантину, що залишається в дії до 22 червня.
    Це стало можливим після того, як уряд частково дозволив проводити богослужіння з 22 травня.
    «Відповідно до рішення Кабінету міністрів України, дозволяється проведення богослужінь за умови участі не більше однієї особи на 10 метрів квадратних площі храму. Перед тим, як піти на богослужіння потрібно виміряти температуру. Варто залишитися вдома, якщо ви погано почуваєтесь чи маєте ознаки респіраторних захворювань, контактували нещодавно з хворими. У разі доброго самопочуття, до храму заходити лише в масках. У тому разі, коли людина її не має із собою, парафія має запропонувати її вірянам. Також у храмі обов’язково мають бути наявні дезінфікуючі засоби, розташовані одразу при вході. Окрім цього, варто регулярно дезінфікувати храм та поверхні, хоч для вшанування ікон досі достатньо поклону», – повідомляє ПЦУ у соцмережах.
    У ПЦУ також зазначили: якщо храм заповнений відповідно до норм карантину, інші віряни можуть брати участь у богослужінні на території храму – із дотриманням «соціальної дистанції».
    «Для цього священнослужителям варто попередньо позначити місця для зручності та безпеки вірян. За можливості – розташувати на вулиці засоби трансляції. Причастя буде, як і раніше, подаватися кожному окремо в руки. Перед самим таїнством як і священник, так і миряни повинні окремо продезінфікувати руки», – повідомили в ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне