Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Московська церква вимагає від уряду послабити карантин і для неї

     
    Представники Російської православної церкви в Україні скаржаться, що Кабінет міністрів у етапах послаблення карантину врахував різні сфери, але «упустив релігійну сферу життя українців».
    Про це заявив керуючий справами Московського патріархату митрополит Антоній (Паканич), передає Главком.
    «Я маю інформацію тільки ту, яку публікують у ЗМІ. Наскільки мені відомо, з п’яти етапів, які заплановані з послаблення карантину, ніде релігійної частини дня не зафіксовано. Це дивовижно! Тому що, з одного боку, ми говоримо, що Україна – дуже релігійна країна, але з іншого боку, бачимо, що послаблення карантину стосується майже всіх сфер діяльності, навіть артистичної – є оцінка і щодо цирків… Але чомусь про церкву забули», – наводить слова митрополита Антонія Центр інформації РПЦвУ.
    Архієрей наголосив, що багатьох вірян України непокоїть питання, коли церкві дозволять послабити карантин.
    Антоній також розповів, що насамперед зробили представники церков, щоб вирішити питання з відкриттям храмів після карантину.
    «Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій скерувала до Кабінету Міністрів свої пропозиції, але я поки що не знаю реакції на них. Це спільна позиція всіх релігійних організацій і конфесій, які входять до Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій», – сказав єрарх РПЦвУ.
    Слід зазначити, що за час пандемії в Україні саме храми Московського патріархату стали чи не основними осередками поширення коронавірусу. Так, за останніми даними, лише на Тернопільщині у 321 жителя Кременецького району було виявлено Covid-19. Зазначимо, що саме в цьому районі знаходиться Почаївська лавра, яку контролює Московський патріархат, і де від початку пандемії спостерігається спалах коронавірусу.
    Нагадаємо, 22 квітня повідомляли, що у митрополита Тернопільського Московського патріархату Сергія виявлено коронавірус, митрополит знаходиться в Олександрівській лікарні в Києві. Зазначимо, що з 21 квітня Почаївську Свято-Успенську лавру в місті Почаїв Тернопільської області закрили на карантин. Довкола Почаєва встановлені чотири блокпости. Такі радикальні заходи пов’язані зі зростанням чисельності хворих на коронавірус у місті, а також тим, що духовенство Почаївської лаври, яка належить Московському патріархату, порушило карантинні правила на Великдень.
    А під час святкування Великодня у лаврі не було дотримано карантинний режим. Факт невиконання карантинних заходів зафіксували поліцейські Божественна літургія відбулася за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції.
    Минулого тижня було виявлено 17 нових випадків захворювання на коронавірус у Києво-Печерській лаврі. 13 квітня київська влада вирішила закрити монастир на карантин у зв’язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі.

    Найсвіжіше

    Популярне