П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські окупаційні чиновники зарахували Кримську єпархію «УПЦ МП» до Російської церкви

    В одній із наших публікацій ми, завдяки аналізу сайту Кримської єпархії «УПЦ МП», показали як її фактично відокремлюють від «самостійної та незалежної УПЦ», і приєднують до складу РПЦ.
    Якщо архієреї намагаються приховати церковну анексію Криму, то російські окупаційні чиновники у Криму це визнають відкрито і, не соромлячись, відносять як очільника, так і саму єпархію до Російської церкви, вихваляючи особливий внесок у розвиток РПЦ і російського «отєчєства». Це яскраво видно із привітань окупаційних чиновників, які надійшли на адресу очільника Кримської єпархії митрополита Лазаря (на фото), з нагоди його дня народження 22 квітня.
    Так, «уповноважений представник» Путіна в Криму В. Устінов, подякував митрополиту за «подвижническую деятельность на благо Русской Православной Церкви и Отечества». Також окупаційний чиновник підкреслив особливий внесок, який вносить владика Лазар із Кримською єпархією в «возрождение Российских национальных ценностей».

    Голова «міждержавного комітету у справах міжнаціональних відносин» у Криму О. Кангієв назвав життя «українського!» (як це заявляють в «УПЦ МП») митрополита – «ярким примером беззатветного служения Русской Православной Церкви и Отечеству». Тут чиновник як ніколи правий у своєму твердженні: фактичні диверсійні дії більшості служителів «УПЦ МП» з нехтування карантину під час святкування Великодня, яскраво свідчать про «безответноє служеніє» РПЦ і РФ, і не лише Кримського митрополита, а й багатьох його колег.
    Також окупаційний чиновник відзначив працю митрополита Лазаря задля «развития и укреплению государственно-церковных отношений». Як наслідок такого «развітія і укрєпленія» маємо утиски Православної Церкви України в Криму з боку окупаційної влади. Хоча цього ані окупаційні чиновники, ані представники Кримської єпархії не помічають, і стверджують про «межконфесиональное согласие» на півострові.

    Редакція ж сайту єпархії вкотре прославилась ляпом, який став ще одним підтвердженням фактичної анексії Кримської єпархії. Зокрема, в новині про святкування Великодня вказано, що під час святкового богослужіння було прочитання привітання патріарха Кіріла, а аналогічне привітання Онуфрія було проігнороване.

    Можливо, в єпархії не можуть остаточно визначитись із конфесійною приналежністю. Мабуть, саме така хитка позиція дозволила служителям єпархії у Великодню ніч порушити розпорядження Кіріла про служіння без вірян і приписи української влади про карантині обмеження. Як видно із опублікованих фото, богослужіння відбулись з участю вірян, що суперечить благословенню патріарха Кіріла.

    Найсвіжіше

    Популярне