Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    «Уся голова у виразках, і все серце зачахло»: У ПЦУ розкриткували звернення Онуфрія щодо Великодня

    У Православній церкві України вщент розкритикували звернення очільника РПЦвУ митрополита Онуфрія щодо святкування Великодня. «У що бити ще вас, що продовжуєте свою затятість? Уся голова у виразках, і все серце зачахло».
    Так словами Господніми з книги пророка Ісаї прокоментував слова Онуфрія архієпископ ПЦУ Євстратій.
    «Наша Церква вустами рішень Синоду, звернень Предстоятеля – закликає ЛИШАТИСЯ ВДОМА. Пояснюючи це християнським обов‘язком турботи про ближніх. Інші конфесії роблять такі ж заяви. Навіть особисто Московський патріарх – закликає лишатися вдома», – пише владика.
    За словами Євстратія, митрополит Онуфрій, після скандалу навколо масових зібрань у Чернівцях та Рівному, після повідомлень про 90 хворих у Лаврі, після госпіталізації митр. Павла, який місяць тому закликав «нічого не боятися і всім приходити», фактично промовчавши останні дні й тижні, коли треба було говорити ледь не кожні кілька днів, пояснюючи вірним і духовенству, що слід робити – він каже:

    «Цього року свято Святої Пасхи у нас особливе через вірусну хворобу, яка розповсюджується земною кулею. Тому сповіщаю вас, дорогі брати і сестри, що у храмах Пасхальні богослужіння будуть звершуватися. Хочу втішити тих, хто через хворобу або З ЯКИХОСЬ ІНШИХ ПРИЧИН залишаться вдома: ви не будете покинуті, ви зможете побачити Пасхальну службу по телебаченню. Завдяки владі, яка пішла нам на зустріч, Пасхальна служба буде транслюватися на телеканалах «Україна» та «Інтер». Ті ж віряни, ЯКІ ПРИЙДУТЬ НА БОГОСЛУЖІННЯ, стоятимуть і МОЛИТИМУТЬСЯ НА ВУЛИЦІ, дотримуючись усіх необхідних санітарних норм».

    «Ані слова про НЕОБХІДНІСТЬ залишатися вдома. Ані слова про те, що масові заходи заборонені. Ані слова про чіткі роз‘яснення, які були отримані від Національної поліції, що скупчення біля храмів – не повинні мати місця. Ми теж хочемо, щоби люди молилися на Великдень у храмах – але зараз вони мають залишатися вдома! Приклад Лаври наочно пояснює – чому», – наголошує владика Євстратій.

    Найсвіжіше

    Популярне