Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    У Чорногорії за порушення карантину затримали митрополита СПЦ, на допомогу якому їздив Онуфрій

    Митрополит Чорногорський і Приморський Амфілохій та кілька священиків Сербської православної церкви доставлені в поліцейський Центр безпеки в Подгориці.
    Священнослужителі дали свідчення в зв’язку з проведенням літургії у Вербну неділю в умовах складної епідеміологічної ситуації в країні, повідомляє Цензор.НЕТ.

    «Десять священиків митрополії дали свідчення інспекторам Центру безпеки в Подгориці і чекають рішення судді», – йдеться в повідомленні.
    Раніше в Чорногорської-приморській митрополії журналістам неофіційно повідомили, що серед доставлених в Центр безпеки і митрополит Амфілохій. Це до нього на допомогу їздив у Чорногорію митрополит РПЦвУ Онуфрій після Аммана, а російські спецслужби допомагали розхитувати Чорногорію.
    У метрополії пояснили, що Амфілохій служив літургію в Златиці, одному з районів Подгориці.
    Раніше у чорногорській пресі звучала критика на адресу СПЦ в Чорногорії, де, незважаючи на складну епідеміологічну ситуацію, продовжували проводити обряди причастя. Наприкінці березня поліція Чорногорії затримала настоятеля монастиря Режевичі (Сербський патріархат) і десятьох прихожан за порушення карантину.

    Найсвіжіше

    Популярне