Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Диверсія РПЦ в Україні. Документ

    Минула Вербна неділя. У храмах РПЦвУ проходили служби з масовою участю прихожан, що в умовах нинішньої епідеміологічної ситуації створює серйозну додаткову загрозу поширення інфекції.
    Останнім часом служителі РПЦвУ неодноразово публічно закликали своїх прихожан ігнорувати норми карантину, відвідувати богослужіння і причащатися. І як наслідок таких дій, наприклад, в Києво-Печерській Лаврі вже 90 заражених на коронавірус і 2 померлих від цієї хвороби.
    У той самий час, за інформацією від священнослужителів РПЦвУ, що мешкають на тимчасово окупованій території Донецької області, в самій Росії Данилов монастир, що є резиденцією моспатріарха Кіріла, 8 квітня розіслав циркуляр по всіх російських митрополіях та єпархіях, із зазначенням утриматися від масових заходів в релігійні свята, в тому числі Великодня.

    Проводити богослужіння можна тільки за участі духовенства та парафіяльних співробітників з обов’язковим роз’ясненням парафіянам заяви Кіріла про необхідність добровільного затвора (дотримуватися норм самоізоляції та карантину).
    При цьому, в рекомендаціях до цього циркуляру йдеться: «керуючись благословенням Святійшого Патріарха, духовенству закликати парафіян до домашній молитві до зняття обмежень, введених владою. Це стосується в тому числі днів Страсної седмиці і свята Святої Пасхи».
    Як зазначив предстоятель РПЦ, прихожани закликаються понести ці «тимчасові труднощі заради збереження життя і здоров’я наших ближніх. З метою нагадування відповідного змісту, приклади яких будуть спрямовані з вікаріатства в робочому порядку».
    Підтвердженням тому священнослужителі з тимчасово окупованих територій надали зазначений циркуляр, який надійшов в кінці минулого тижня до Шахтинської єпархії РПЦ. У той самий час, вони відзначили, що даний циркуляр не надходив у РПЦвУ, а був тільки розісланий по території Росії і окупованого Криму.
    Такі подвійні стандарти РПЦ – на території України прихожан РПЦвУ закликати до відвідування богослужінь в умовах карантину, а в самій Росії давати вказівки максимально дотримуватися карантину і самоізолюватись – слід розглядати як диверсію, спрямовану на погіршення епідеміологічної ситуації в нашій країні.
    Джерело: Ridna.ua

    Найсвіжіше

    Популярне