Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Я вас прокляну всіх»: Черкаський митрополит РПЦвУ залякував журналіста. Відео

    Митрополит Черкаський та Канівський РПЦвУ Софроній посварився із журналістом Валентином Чернявським. Більше того, він пообіцяв його проклясти та відправити до диявола.
    Відповідне відео Чернявський розмістив на своїй сторінці у соцмережах, передає Vikka. Нагадаємо, це той самий митрополит РПЦвУ, який висварив під час проповіді прихожанку за питання про гігієну в храмі.
    Так, Валентин зателефонував до митрополита і представився старшим лейтенантом Патрульної поліції Віктором Короненком. Дзвінок стосувався своєрідного флешмобу, який запустили священники Московського патріархату. Вони катаються вулицями міст у багажниках автомобілів та освячують водою тротуари й дороги.
    «У нашому розпорядженні є відео, де від вашого собору від’їжджає пікап. Ви ж знаєте, що це порушення правил дорожнього руху? У багажнику було 6 людей, серед них і дитина. У них міг хтось врізатися на дорозі», – зазначив під час дзвінка журналіст.
    Реакція митрополита на такий закид була не досить адекватною. Він почав грубити, погрожувати прокльонами та відмовився коментувати подію.
    «Ви щось мені пред’являєте? То я з вами розберуся! Я сьогодні ж подзвоню до вашого начальника і розкажу, чим ви займаєтеся. По моєму благословєнію вони поїхали і освятили всі Черкаси, щоб не було тої зарази, яка прийшла до нас на Україну. Ви атеїсти, богоборники. Я вас прокляну всіх, якщо ви хочете. Я вас отставлю і до диявола пошлю. Тепер, слава Богу, я маю право проклинати. Всіх атеїстів і богоборців», – висловився у телефонній розмові митрополит Софроній.

    Найсвіжіше

    Популярне