Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіпрська Православна Церква готується визнати ПЦУ

    Предстоятель Кіпрської Православної Церкви архієпископ Хризостом прибув з офіційним візитом до Вселенського Патріарха Варфоломія. Скоріш за все завтра предстоятелі обох церков у співслужінні єпископату та духовенства проведуть спільну літургію, на якій за диптихом Вселенського патріархату згадується ім’я предстоятеля ПЦУ митрополита
    Київського та всієї України Епіфанія. Присутність предстоятеля Кіпрської Православної Церкви на Літургії, де будуть згадувати ім’я Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, означатиме визнання Православної Церкви України.
    Як повідомляє Romfea, напередодні богослужіння архієпископ Хризостом виголосив подячну промову Вселенському патріархові у якій згадав про визнання ПЦУ.
    «Я міг би їх (ПЦУ – ред.) визнати і вчора, і сьогодні, і завтра. Для мене у цьому немає жодної проблеми. Проблема для мене – це проблема православ’я. На жаль, дехто цього не розуміє, а ті предстоятелі, які не поїхали на Всеправославний собор, не знають і не можуть зрозуміти».
    Зауважимо, що РПЦвУ продовжує інформаційну війну направлену на Кіпрську Церкву.
    Крім того, Предстоятель Кіпрської Церкви заявив, що давно пропонував почати підготовку до наступної сесії Всеправославного собору. В цьому випадку необхідно визначити теми (для обговорення), а інші предстоятелі церков, які поважають томос про автокефалію, який їм раніше видав Вселенський патріарх, мають діяти на благо православ’я.
    Нагадаємо Елладська та Олександрійська церкви вже визнали ПЦУ в минулому році. 30 листопада 2019 року ієрарх Православної церкви Кіпру, митрополит Константський та проедр Амохостосу Василій (Караянніс) (представник архієпископа Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостома II) співслужив з архієпископом ПЦУ Євстратієм (Зорею) на патріаршій літургії в Константинополі в день Андрія Первозваного.
    Світлина від Ecumenical Patriarchate.
    Світлина від Ecumenical Patriarchate.
     

    Найсвіжіше

    Популярне