П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Для нас це «мертві душі»: Спікер РПЦвУ про тих, хто не підтримує Московську церкву

    Спікер Московського патріархату в Україні протоєрей Микола Данилевич назвав «мертвими душами» всіх, хто не є вірянином Московського патріархату в Україні.
    Про це він сказав у ефірі «Радіо Свобода».
    Коментуючи останні соціологічні опитування, де лідерами підтримки серед населення стала ПЦУ, а МП отримала 3-є місце, Микола Данилевич сказав: «Більше-менше — це диванна сотня, вибачте, це «мертві душі» гоголівські, які сьогодні так, а через три місяці іншої пропаганди ЗМІ будуть говорити інакше. Для церкви важливі живі душі, а не мертві».
    Також Данилевич підкреслив, що Московський патріархат в Україні не ділить людей на «ополченців» і «українців» і однаково відспівує всіх.
    «Ми з самого початку, як тільки почалася війна, говорили і офіційно заявляли, щоб священики відспівували і солдат української армії, і так званих „ополченців“. Ми не судді, хто яким чином помер або на якій стороні. Якщо він був хрещений християнин, то є право його відспівувати». Однак, спікер РПЦвУ чомусь не згадує, як священики МП не раз відмовлялися відспівувати загиблих у війні з Росією українських воїнів.
    Нагадаємо, раніше Митрополит МП заявив, що ставиться до ДНР «не як до ворогів, а як до своєї пастви», а також сказав що «З тієї сторони не хочуть війни».

    Найсвіжіше

    Популярне