Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Чорногорії стверджує, що за допомогою «церковних протестів» Сербія і Росія намагаються знищити Чорногорію

    Президент Чорногорії Міло Джуканович звинуватив Сербію і Росію в сприянні масштабних протестів проти закону про свободу віросповідання, який протестувальники вважають підставою для «націоналізації» об’єктів нерухомості, що знаходяться у фактичному розпорядженні Сербського патріархату.
    В інтерв’ю Reuters Джуканович заявив, що «вони використовують Сербську Православну Церкву для повалення прозахідного уряду Чорногорії, яке веде країну до членства в Євросоюзі», повідомляє «Новий день».
    «Якщо ви питаєте, чи є це спробою знищення Чорногорії та перешкоджанням її наміру продовжити свій шлях до європейської та євроатлантичної інтеграції, то можете не сумніватися», – заявляє Джуканович.
    Раніше президент Чорногорії Джуканович звинуватив Сербську православну церкву у підтримці ідеї Великої Сербії, тобто сепаратизмі. Сербський сепаратизм в Чорногорії підтримала Російська церква, а також очільник РПЦвУ Онуфрій та патріарх РПЦ Кіріл, а Президент Сербії Вучич забажав захищати сербів в Чорногорії.
    Президент Чорногорії також переконаний, що Росія «намагається поставити під сумнів незалежність Чорногорії», використовуючи для цього протести проти закону «Про свободу віросповідання». «Москва недвозначно продемонструвала свої інтереси в поточній (релігійній) проблемі Чорногорії», – сказав Джуканович.
    Нагадаємо нещодавно під час протестів проти уряду Чорногорії , на які автобусами звозили сербських тітушок, Сербська православна Церква нагородила Онуфрія орденом. Зауважимо, що на території Чорногорії проходили мітинги Сербів під керівництвом ГРУ Російської федерації. Росія намагається всякими способами підтримати чужу для Чорногорії церкву – Сербську. Прагнення чорногорців мати власну церкву в Москві пояснили «агресивним націоналізмом». А всі дії спрямовані на здобуття автокефалії названі “розколом” і “боротьбою з православ’ям”. 
    У кінці січня єпископ РПЦвУ приїхав у Чорногорію підтримати античорногорські мітинги на яких були помічені Сербські прапори. 
    Варто зазначити, що 27 грудня 2019 року чорногорський парламент затвердив закон «Про свободу віросповідання та переконань і правове становище релігійних громад».

    Найсвіжіше

    Популярне