П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Світом поширюється ініціатива бойкоту путінського параду в Москві

    Провідні експерти, представники Європейського парламенту та представники громадянського суспільства, що займаються протидією російській гібридній агресії звернулися до глав держав і урядів країн світу з відкритим закликом відмовитися від запрошення взяти участь у військовому параді 9 травня в Москві і запрошують приєднатися до ініціативи.
    Про це повідомляє GuildHall з посилання на відкрите звернення, опубліковане на сайті Українського кризового медіацентру.
    «Цього року виповнюється 75 років з дня закінчення найкривавішого військового конфлікту в історії людства: Другої світової війни. В цивілізованому світі це привід згадати причини та наслідки тієї страшної війни та забезпечити все необхідне, щоб така трагедія більше не повторилася. Натомість, Російська Федерація використовує цю дату, щоб виправдати свою агресивну політику, щодо інших незалежних країн, минулих і теперішніх», – йдеться у зверненні.
    «Участь лідерів цивілізованого світу в параді 9 травня легітимізує російську агресію та заохочує російське керівництво продовжувати грубі та систематичні порушення суверенітету інших держав, порушення прав людини та власних громадян», – зазначають представники громадянських суспільства.
    «Світовий консенсус після закінчення Другої світової війни, відбитий в Статуті Організації Об’єднаних Націй та інших договорах, повинен був розглядати вторгнення, анексію та військову агресію в цілому, як порушення закону про міжнародні відносини. Відвідати військовий парад в Москві – це забути і знехтувати уроками історії та заохотити мілітаризм в майбутньому», – зазначають ініціатори кампанії.
    Під текстом звернення вже поставили свої підписи більше 60 авторитетних світових політиків і експертів. Організатори ініціативи закликають представників громадянського суспільства, експертів, фахівців з міжнародної безпеки і міжнародних відносин приєднуватися і поставити свої підписи під зверненням.
    #StopPutinsParade #NeverAgain

    Найсвіжіше

    Популярне