Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Сусвалі, де понад рік не вщухали церковні баталії між РПЦвУ та ПЦУ, відбулася перша служба. ФОТО

    У суботу, 29 лютого, керівник єпархією єпископ Матфей відвідав з архіпастирським візитом парафію села Сусваль Оваднівського благочиння, де у місцевому Різдва-Богородичному храмі звершив божественну літургію.
    Про це повідомляє ВолиньPost з посиланням на Володимир-Волинську єпархію ПЦУ.
    Зауважують, це перше богослужіння громади у юрисдикції Православної Церкви України. Громада уже рік, як відійшла від Московського патріархату, проте парафіяни не могли відвідувати церкву через конфлікт з РПЦвУ. Громада ПЦУ, маючи усі дозвільні документи, тільки після засідання “круглого столу”, яке відбулося 21 лютого у селі Овадне, дійшла до розв’язання цієї проблеми.
    На території храму владику Матфея з великою радістю зустріли парафіяни та діти, які привітали архіпастиря віршованими словами й піднесли хліб-сіль.

    За літургією йому співслужили: секретар єпархії прот. Юрій Зінчук, благочинний, настоятель храму прот. Сергій Місан та численне духовенство.
    Після літургії архієрей звернувся до присутніх з проповіддю, у якій нагадав про тернистий шлях правди яким довелось іти громаді, відстоюючи свої права.

    Далі відбувся подячний молебень та хресний хід навколо храму. Богослужіння завершилось уставним многоліттям.

    Найсвіжіше

    Популярне