Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін запропонував закріпити згадку Бога, історії та російського народу в конституції Росії

    Так, стаття 67 Основного закону країни доповниться такими словами: «Російська Федерація, об’єднана тисячолітньою історією, зберігаючи пам’ять предків, які передали нам ідеали і віру в Бога, а також наступність у розвитку Російської держави, визнає державну єдність, що історично склалася».
    Відповідні поправки озвучив спікер Держдуми РФ В’ячєслав Володін, повідомляє GuildHall.
    Нагадаємо, з ініціативою про включення згадки Бога в конституції виступив патріарх Кіріл.
    Крім того, стаття 67 Конституції Росії може бути доповнена поправкою про захист «історичної правди»: «Російська Федерація вшановує пам’ять захисників Вітчизни, забезпечує захист історичної правди. Применшення значення подвигу народу при захисті Вітчизни не допускається».
    Крім того, в озвучених поправках йдеться, що Росія «є правонаступницею СРСР».
    Володін також розповів, що Володимир Путін запропонував в своїх поправках до Конституції РФ встановити російський народ державотворчим.
    Також в законопроекті зафіксовано тезу про те, що шлюб – це союз чоловіка і жінки.
    Початок конституційної реформи в Росії Путін оголосив в своєму щорічному посланні до Федеральних зборів 15 січня. Президент РФ озвучив низку істотних ініціатив, пов’язаних з перерозподілом повноважень органів влади, новими обмеженнями для федеральних і регіональних чиновників і суддів.
    Крім того, в конституції РФ будуть закріплені пріоритет російського права над міжнародним і деякі соціальні гарантії, декларовані державою. Перше читання президентського законопроекту про поправки до Основного закону відбулося в Держдумі 23 січня. Після цього йшов збір додаткових поправок, якими займалася робоча група, утворена Путіним. Всього на її адресу надійшло понад 900 ініціатив.

    Найсвіжіше

    Популярне