П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На що натякає агент «Кшиштов» – архієпископ Люблінський Авель?

    Ресурс російського православного олігарха Константіна Малофєєва «Царьград» оприлюднив коротке інтерв’ю з главою делегації Польської церкви архієпископом Люблінським і Холмським Авелєм. Він вважає, що «нарада» в Аммані під егідою російських спецслужб – це «добрий натяк для всього православного світу».

    Але це, скоріше, натяк самим полякам на те, що щоб пильніше придивитися до владики Авеля. Як писало польське видання «Жечьпосполіта», архієпископ Авель (Анджей Поплавскі) був завербований держбезпекою Польської народної республіки у березні 1984 року під кодовим ім’ям «Кшиштов». А з часом, мабуть, його справа переїхала до Москви.

    Вважаємо, що читачам Духовного Фронту не треба пояснювати, чому збори в Аммані проходять під егідою російських ФСБ/СВР. Але ж владика Авель дав інтерв’ю телеканалу Малофєєва, який зав’язаний на ще одну структуру, що займається дестабілізацією в Європі – ГРУ Генштабу РФ. Нагадаємо, що восени минулого року Малофєєву заборонили в’їзд до Болгарії на 10 років через справу про шпигунство, пов’язане з ГРУ та дестабілізацією в цій країні.
    Так що полякам треба ще раз передивитися списки агентури держбезпеки. Особливо через те, що Росія та її президент Путін зробили Польщу одним з головних об’єктів гібридних атак.

    Найсвіжіше

    Популярне