П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Духовного життя у РПЦ немає – тому храми стоять порожні, – священик РПЦ

    «Духовного життя у (Російської – ред.) церкви немає. І тому храми, за великим рахунком, стоять порожні. Дуже маленький відсоток людей туди ходить. У нас за соціологічними опитуваннями велика кількість віруючих, 70%, а храм відвідує 3%, ну 5% максимум. Решта де? Запит у суспільства на духовне життя є, але Церква його не задовольняє, а займається якимись державними справами, тобто влазить не в свої сани», – сказав священик РПЦ Андрєй Фєдосов .
    Автор найпопулярнішого в Росії православного YouTube-каналу «КіберпопТВ» протоієрей Андрєй Фєдосов з Самарської митрополії РПЦ МП відмовився від священнослужіння і став професійним відеоблогером.
    В інтерв’ю «Рідус» 25 лютого Фєдосов розповів, що через розбіжності з церковним керівництвом він за своєю ініціативою вийшов за штат єпархії і вирішив розвивати свій канал, а також здобути вищу освіту психолога в одному зі світських вузів Санкт-Петербургу.
    «Мені здається, що (Російська – ред.) Церква все більше і більше спирається на (Російську – ред.) державу, а держава допомагає Церкві. Але для чого? Щоб Церква ідеологічно обслуговувала владу. Я думаю, саме це і відбувається, і мені це не подобається», – зізнався він.
    Андрєй Фєдосов довгий час керував роботою відділу освіти та катехізації Кінельської єпархії Самарської митрополії РПЦ МП, проте розчарувався тими методами, які в Церкві використовуються для просування уроків Основ православної культури в школах. «Чи заганяють росіян в храми? В якійсь мірі зараз так і відбувається, але поволі. Наприклад, якщо директор школи перешкоджає проведенню уроків ОПК, то сьогодні адміністративним шляхом на нього можна натиснути», – зазначив він.
    Згідно з указом єпископа Кінельського Софронія, Андрєй Фєдосов тимчасово заборонений у священнослужінні, проте поки не позбавлений сану. Питання про це єпископ пообіцяв розглянути лише в разі його «ухилення в розкол».

    Найсвіжіше

    Популярне