Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Церква Антіохії не поїде на збори в Йорданії

    Антіохійська церква відмовилася від участі в зібранні в Йорданії, піклуючись про уникнення будь-чого, що збільшить розбіжності та поглибить розрив.
    Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому Антійохійським православним медіацентром.

    Заява Антіохійського православного медіа-центру
    Патріархат Антіохії та всього Сходу
    Баламанд, 22 лютого 2020 року
    Після запрошення Блаженнішого Патріарха Єрусалимського Феофіла III до Блаженнішого Патріарха Антіохійського Іоанна X щодо участі в консультаційній зустрічі церковних лідерів в Аммані, Йорданія, двадцять п’ятого числа цього місяця Церква Антіохії заявляє, що вона не братиме участі у цій зустрічі.
    Церква Антіохії визнає стурбованість предстоятелів Православних Церков та їхні ініціативи щодо того, що могло б сприяти вирішенню серйозної кризи, свідком якої сьогодні є Православна Церква. Проте Церква Антіохії вирішила не брати участі в цій зустрічі, виходячи з отриманої інформації та піклуючись про уникнення будь-чого, що збільшить розбіжності та поглибить розрив між братами. Позиція Церкви Антіохії не означає, що вона не прагне прискорити ухвалення необхідних рішення щодо причин, які призвели до розриву спілкування між Антіохійською церквою та Єрусалимською церквою, навіть після того, як Антіохійська церква виявила готовність до всього, що сприятиме цим рішенням.
    З цієї нагоди Церква Антіохії ще раз наголошує про свою тверду позицію, що “одностайний консенсус” між Церквами, заснований на Святому Письмі та Святій традиції, є головним правилом у Православній Церкві, що стосується загальних рішень щодо всеправославного рівня, а також у вирішенні невирішених питань. Церква Антіохії також підтверджує своє прагнення, через постійне спілкування з Церквами, до створення атмосфери любові та повернення до взаємних консультацій та одностайності між братами, щоб Церква Антіохії була вірною місії радості, миру та єдності, якої Господь хоче від своєї Церкви.
    Церква Антіохії закликає всіх Її дітей об’єднатися в молитві та працювати задля миру в Церкві та в усьому світі.

    Найсвіжіше

    Популярне