П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Попри спалену автівку: На Волині громада ПЦУ виборола право користуватися храмом

    21-го лютого у селі Овадне Володимир-Волинського району відбувся круглий стіл за участі священників ПЦУ і РПЦвУ, влади та правоохоронців. Спробували вирішити релігійне питання, яке переросло в конфлікти у селі Оваднівської ОТГ Сусваль.
    Обговорення проходили в залі засідань сільської ради. Головували під час обговорення заступник голови Волинської ОДА Анатолій Костик, начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига та голова Оваднівської ОТГ Сергій Панасевич. Також були присутні працівники інших правоохоронних структур області, юристи, священники ПЦУ та РПЦвУ, серед яких настоятелі релігійних громад у Сусвалі Сергій Місан та Богдан Гнатюк, передає БУГ.
    Під дверима, поки йшли обговорення, чекало їх результату 2,5 години чимало людей. Були представники від релігійнї громади ПЦУ і УПЦ. Безпеку людей забезпечувала поліція.
    Рішення зустрічі озвучив людям заступник голови Волинської ОДА Анатолій Костик.
    Отже, за рішенням зборів, згідно наявних документів, храм має право використовувати для проведення богослужінь громада ПЦУ. Громада РПЦвУ може через суд може добиватися свого права проводити богослужіння у храмі.
    Наступного тижня опис речей в храмі проведе новостворена обласна комісія, за участі представника ПЦУ і РПЦвУ від Сусваля. Особисті речі настоятель громади РПЦвУ Богдан Гнатюк має право забрати.
    Храм для богослужінь, які вестиме вже священник ПЦУ, настоятель громади ПЦУ в Сусвалі Сергій Місан, відкриють 29-го лютого. Богослужіння, зазначили на круглому столі, мають повне право відвідувати прихожани РПЦвУ.
    За словами Петра Шпиги, до часу, коли комісія опише храм, біля нього стоятиме цілодобово поліція. Отцю Сергію Місану після події із спаленням автомобіля нададуть охорону.

    Найсвіжіше

    Популярне