П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Переклад листа Грузинської Патріархії Московській Церкві

    Ваше блаженство,
    Вітаємо вас з братньою любов’ю у Христі і повідомляємо, що ми отримали два листи, які ви надіслали нам (N1202, 12.12.2019 та N 53 04.02.2020) про зустріч в місті Аман і спільне обговорення існуючих проблем які є в церкві між предстоятелями і їх представниками.
    Нам добре відомо, що ваші зусилля здійснені через турботу про єдність Церков і зцілення ран. З вашого листа ми розуміємо, що ви докладаєте великих зусиль для участі Вселенського Патріарха, але так як не ні він, ні деякі інші Предстоятелі Церков не захотіли брати участь, це може викликати перешкоди тим цілям, які ви маєте,
    Ми розуміємо і поділяємо вашу позицію, і через серйозність проблем, ми вважаємо, що така зустріч повинна проводитися для обговорення проблем, але це повинно відбуватися за участю всіх церков, якщо ж немає єдності, ми утримуємося від приїзду.
    Також хочемо зазначити, що ми завжди брали участь і будемо брати участь в заходах, організованих у формі релігійних свят або міжнародних конференцій.
    Ми сподіваємося, що Нарада Предстоятелів Синаксису буде проведена з дотриманням Канонів Церкви, і, звичайно ж, вона буде зосереджена на питаннях, які завдають шкоди нашій єдності. Чим швидше це відбудеться, тим краще.
    Ми молимося за мир і єдність Христа в православній церкві.
    Нехай Бог дарує вам мир і успіх у вашому високому служінні.
    Переклад з грузинської – Доктор богослів’я Путкарадзе Мамука Нодарович.
     

    Найсвіжіше

    Популярне