П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Чорногорія заборонила програми сербських каналів

    Рада Агенції по електронних медіа (SAEM) Чорногорії вирішила обмежити трансляцію програм двох сербських телеканалів через поширення ними ненависті, нетерпимості та дискримінації по відношенню до чорногорців.
    Про це повідомляє GuildHall.
    Йдеться про програми «Доброго ранку, Сербія», «Кирилиця» і «Після обіду» на Happy TV, а також «Новий ранок» на Pink M. Обмеження введені на три місяці. Кабельні оператори Чорногорії вже заблокували ці програми, і тепер чорногорські телеглядачі під час трансляції забороненого контенту бачать чорний екран.
    Як наголошується в заяві SAEM, в цих програмах використані зневажливі або образливі вирази, які викликають інтенсивні негативні емоції, висловлюється ворожість і принижуються представники чорногорського народу.
    Рада регуляторних органів електронних медіа Сербії (REM) вважає рішення чорногорського регулятора  відкритою формою цензури і грубим порушенням Конвенції про транскордонне телебачення. «Погляди, висловлені в цих програмах, безумовно, відрізняються від офіційної позиції Подгориці», — заявили в REM. Але, на думку сербського регулятора, Чорногорія такими заходами створює «непотрібний розкол між двома державами і народами».

    Найсвіжіше

    Популярне