Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський розсмішив Папу: Президент України зустрівся з главою Ватикану

    Сьогодні розпочався офіційний візит президента України Володимира Зеленського до Ватикану. Президент України попросив у Папи Римського Франциска сприяти звільненню полонених українців, а прем’єра Італії – закрити представництва так званих “ДНР” і “ЛНР”.
    Про це пише видання «Діло».
    «Понтифік робить усе можливе для досягнення миру та гармонії в усьому світі. Через 2 місяці після “Норманді” в Парижі я просив допомогти зі звільненням українців, полонених на Донбасі, в Криму та в Росії», – написав Зеленський у Twitter, додавши, що його надихнула розмова із Франциском про мир.
    Раніше було озвучено три умови для візиту Папи Римського до України. Серед умов було офіційне запрошення української влади до римського понтифіка.
    На оприлюднених фото видно, що Зеленський та Франциск знайшли спільну мову і багато усміхаються.

    Також президент України проведе зустріч з Державним секретарем Святого Престолу П’єтро Пароліном за участю Секретаря з міждержавних відносин Святого Престолу Пола Річарда Галлахера.
    Нагадаємо, раніше під час візиту до Італійської Республіки президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Італії Серджіо Маттареллою. Глави держав обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва, зокрема розвиток політичного діалогу, перспективи торговельно-економічної та інвестиційної співпраці, підтримку Італією процесу реформ в Україні та інтеграції нашої держави до євроатлантичних структур.

    Найсвіжіше

    Популярне