Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава РПЦ зізнався, що бачить відблиск Царства Божого в Антарктиді

    Про «духовне значення Антарктики для світової спільноти» розповів патріарх РПЦ МП Кіріл (Гундяєв) в інтерв’ю телеканалу «Росія 24».

    Фрагменти інтерв’ю публікує прес-служба глави РПЦ МП.

    Віддавши належне природі і без’ядерному статусу континенту, Кіріл (Гундяєв) зазначив атмосферу братства яка панує на ньому: «Якщо хтось потрапляє в біду, ніхто не питає, якої національності ця людина, всі йдуть їй допомагати. Це особлива атмосфера співпраці й взаємодії».

    «Перебування в Антарктиді вимагає дуже великих зусиль. Тому опора на молитву, опора на поміч Божу дуже природна, – продовжив Патріарх. – Присутність храму, присутність священнослужителя – не просто логічне продовження всього того, що було в нашій історії, коли Церква супроводжувала синів нашої Батьківщини в найтяжчих обставинах, в тому числі військових й інших, але ще і відповідь на реальну потребу людей. Якби не потрібен був священик, не потрібен був храм в Антарктиді, то він ніколи б і не з’явився».

    Читайте також: Кіріл для РПЦ не є ані духовним, ані моральним авторитетом, – ЗМІ

    Предстоятель РПЦ МП назвав Антарктиду «якимось відблиском Божого Царства. Я вже про це говорив, – продовжив він, – і люди, і пінгвіни, і дивовижні простори Антарктиди знаходяться в якійсь гармонійній взаємодії. В першу чергу, непомітний людський гріх, який немов пригнічується силою і красою природи, а також необхідністю допомагати один одному для того, щоб виживати в цих умовах ».

    Водночас очільника РПЦ вразили пінгвіни. «Пінгвін до тебе підходить, дивиться на тебе уважно. На мене це справило дуже сильне враження. Десь є така фотографія: стоїть переді мною пінгвін, а я на нього дивлюся і дійсно дивуюся тому, яка чудова природа і яке взаємовідношення з тваринним світом на безкрайніх крижаних просторах Антарктиди».
    Результат пошуку зображень за запитом кирилл в антарктиде

    Найсвіжіше

    Популярне