Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Волині поліція опечатала храм, до якого священик РПЦвУ не пустив похорон

    31-го січня всі двері храму у селі Сусваль Володимир-Волинського району, навколо якого вже більше року точаться сварки і конфлікти між громадами ПЦУ та УПЦ, опечатала поліція.
    Біля брами храму близько 12-ої години зібралися представники ПЦУ та отець Сергій Місан, згодом з’їхалися представники РПЦвУ зі священиками, серед яких Богдан Гнатюк та Олексій Шаран. Богдан Гнатюк є тим самим священиком, який не пустив до храму похоронну процесію.
    Начальник Володимир-Волинського відділу поліції Михайло Бобик розповів, що поліція опечатує храм, поки в судовому порядку сторони конфлікту не розберуться, кому ж він належить, повідомляє видання «Буг».

    Не обійшлося без словесних конфліктів і шарпанини, проте поліції вдалося все врегулювати. До слова, під час подій йшов дощ, проте люди не розходилися.
    Нагадаємо, наприкінці січня похоронна процесія прийшла до дверей церкви, та вони виявилися зачиненими. Як виявилося настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці єрей Богдан Гнатюк з прихожанами та старостою відмовилися впустити священика та людей, які прийшли провести в останню путь покійного.

    Найсвіжіше

    Популярне