П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Майже 40% українців вважають себе парафіянами ПЦУ

    38,6% жителів України вважають себе парафіянами Православної церкви України (ПЦУ/УПЦ), очолюваної митрополитом Епіфанієм, а 20,7% – парафіянами Української православної церкви (Московського патріархату), очолюваної митрополитом Онуфрієм.
    Про це свідчать дані опитування, проведеного Центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка з 24 по 28 січня 2020 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.
    На запитання, до якого віросповідання ви себе відносите, 9,8% респондентів відповіли, що є греко-католиками, 1,4% – римо-католиками, 0,9% – протестантами, 0,1% – іудеями. Іслам не обрав ніхто з опитаних. Інше віросповідання назвали 1,5% респондентів, а 4,5% заявили, що відносять себе до християн без визначення конфесії.
    У рамках дослідження було опитано 2003 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій Криму та Донбасу, за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,24% з імовірністю 0,95.

    Найсвіжіше

    Популярне