П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Особовий склад РПЦ готують до роботи в Україні

    Особовий склад РПЦ готують до роботи в Україні. Семінаристи Київської духовної академії і семінарії РПЦвУ стали до фото на колі перед Кірілом.

    Про це повідомляє громадський активіст Павло Подобєд з посиланням на сайт РПЦвУ.

    В річницю бою під Крутами, 29 січня 2020 року, студентів Київської духовної академії і семінарії (навчальний заклад РПЦ на території Києво-Печерської лаври) звозили до Москви. Там вони зустрілись з очільником РПЦ Кирилом Гундяєвим.

    Жодне із болючих питань для України семінаристами із Києва не були поставлені Кірілу. Ніхто не запитав чому Кіріл не визнав агресію Росії в Україні, чому він називає єднання православних розколом і противиться духовній незалежності українців. Це показує що семінаристам і ректору Київської духовної семінарії і академії до вподоби мати керування в Москві на початку 7-го року російської агресії проти України.

    Як зазначено в офіційному повідомленні: «викладачі та студенти Київської духовної академії і семінарії звершують паломництво православними святинями Росії з 27 січня по 2 лютого».

    Треба віддати належне прес-офіцеру Київського гарнізону РПЦ- каже Павло Подобєд і додає, що у рапорт піде геть інший текст ніж той що був у офіційних новинах:

    «Наши лучшее курсанты, проходящие обучение в глубоком вражеском тылу (г. Киев), были отозваны в столицу для встречи с командующим сил информационно-психологических операций. Личная беседа с генералом, в стенах Ставки, должна помочь курсантам преодолеть давление враждебной украинской среды, развеять уныние, которому подвергнут личный состав на чужбине. Двое офицеров, проходящих службу на приходах Киевской области, были отмечены грамотами «За срыв мобилизации в армию врага». Перед отъездом в новую командировку личный состав сделал традиционные фото с религиозной атрибутикой».

    Нагадаємо, нещодавно єпископ РПЦ в Україні Віктор (Коцаба) поїхав у Чорногорію щоб брати участь у античорногорських мітингах.

    Найсвіжіше

    Популярне