П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Елладську церкву можуть змусити скасувати визнання ПЦУ через суд

    Союз вимагає, щоб рішення Архієрейського Собору ЕПЦ, ухвалене 12 жовтня 2019 року, було скасовано, передає Depo.ua з посиланням на Оrtodoxia Сatholica.

    Грецька неурядова організація “Панеллінський православний союз” має намір звернутися до Державної ради Греції (виконуючої функцію Верховного суду) з оскарженням рішення Елладської Церкви про визнання української автокефалії

    За словами представників НГО, Собор діяв без урахування законів Греції. Зокрема статті 19 постанови №1/1977 (з процедур Архієрейського Собору Церкви Греції).

    Порушення полягає в тому, що під час цього Собору не проводилося голосування (таємне або відкрите) і рішення не було підтримано більшістю голосів (2/3), як того вимагає закон. При цьому, незважаючи на те, що протокол засідання був завірений Собором, письмове рішення досі не опубліковано.

    Наголошується, що, якщо Державна рада оголосить рішення єпископів незаконним, підтримка Грецією автокефалії “ПЦУ” може бути переглянута. За інформацією Союзу, слухання з апеляції повинні відбутися 6 березня 2020 року.

    Найсвіжіше

    Популярне