Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Щорічне видання Вселенського патріархату не визнає титулів єпископів МП в Україні

    Щорічне видання Вселенського патріархату не визнає титулів єпископів московського патріархату в Україні.

    Так, наприклад, колишній митрополит Київський і всієї України Онуфрій (Березовський) вже не згаданий з таким титулом у цьому виданні. Натомість весь єпископат названий із прив’язкою до місцеперебування того чи іншого єрарха РПЦвУ. Наприклад «Онуфрій митрополит у Києві». Позбавлення єпископського титулу позбавляє і священнодіяти на території іншої церкви адже, згідно православних канонів, в одній єпархії може бути лише один єпископ а не два чи більше.

    Нагадаємо перед Об’єднавчим собором Вселенський патріарх Варфоломій І надіслав листа митрополиту московського патріархату в Україні Онуфрію. В листі було сказано що після Об’єднавчого собору він не зможе носити свій титул «митрополит Київський і всієї України», бо цей титул буде присвоєно новообраному предстоятелю Церкви.

    У щорічному виданні Константинопольської Церкви Православна Церква України названа 15-ою церквою у списку автокефальних церков. Незважаючи на всі наклепи Церква України як автокефальна і рівна. Блаженнійший Епіфаній титулується Митрополитом Київським і всієї України.

    Усі єпископи так званої УПЦ Московського патріархату поміщені у списках єпископів Російської православної Церкви.

    В книзі також згадані важливі події пов’язані із наданням автокефалії ПЦУ.

     

    Найсвіжіше

    Популярне