Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Політик, проти якого агітувала РПЦвУ, очолив депутатське об’єднання “Цінності, гідність, родина”

    У Верховній Раді України 17 січня створили міжфракційне об’єднання “Цінності, гідність, родина”, яке відстоюватиме традиційні сімейні цінності. Об’єднання ініціював і став його співголовою Святослав Юраш, проти якого напередодні парламентських виборів 2018 року агітували в РПЦвУ. 

    Про це повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на Рravda.com.ua.

    «Сьогодні у Верховній Раді оголосили про створення найбільшого міжфракційного об‘єднання „Цінності, Гідність, Родина“. На ціннісний і сімейний заклик відгукнулись понад 300 депутатів. Себто конституційна більшість з усіх фракцій та груп українського парламенту. Щоб хоч щось об‘єднало увесь парламент», — зазначив у Facebook 17 січня народний депутат фракції «Слуга Народу» Святослав Юраш.

    Маніфест об’єднання, під яким підписалися усі члени: «Захист вічних цінностей українського суспільства і протидія спробам знищити фундаментальне природне право в ім’я політичної моди; підготовка та прийняття законів, які сприятимуть зміцненню родинних цінностей, принципів гідного суспільства та вихованню на основі сімейних цінностей дітей та молоді; популяризація та донесення широкого спектру світової консервативної думки до української інтелектуальної спільноти».

    За словами політика, у складі об’єднання він працюватиме «у союзі з довгим списком західних і вітчизняних консервативних діячів, політиків та мислителів».

    Юраш є ініціатором та співголовою від фракції «Слуга народу». Співголовою об’єднання з ОПЗЖ став Олег Волошин, «Батьківщини» — Сергій Тарута, «Європейської Солідарності» — Михайло Бондар.

    Водночас нардеп відзначив, що «консервативне крило» «Голосу» зі співголовою ще не визначилося.

    23-річний Святослав Юраш — № 27 у списку «Слуга народу». У лютому 2019 року експрезидент Петро Порошенко нагородив голову комунікацій творчого об’єднання «BABYLON’13» Святослава Юраша орденом «За заслуги» III ступеня. У червні 2019 року архієпископ Іона (Черепанов), намісник Іонінського монастиря в Києві, глава Синодального відділу у справах молоді УПЦ (МП), двічі опублікував у Фейсбуці заклик до віруючих проголосувати проти Святослава Юраша лише на основі того, що він є сином «одного з головних гонителів УПЦ Андрія Юраша» (голови Департаменту у справах релігій Мінкультури). Заклик архієпископа Іони віруючі швидко поширили через соціальні мережі і месенджери. Зокрема, це зробила Ніжинська єпархія, якою керує архієпископ Климент (Вечеря) — глава синодального Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП); протоієрей Микола Данилевич — заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП); багато інших священників і мирян.

    Найсвіжіше

    Популярне