П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Об’єднана єврейська громада України заявила про зниження рівня антисемітизму в країні

    Об’єднана єврейська громада України, на підставі регулярно проведеного нею моніторингу, опублікувала свій звіт про прояви антисемітизму в Україні в 2019 році, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на Djc.com.ua.

    У звіті наводиться як загальна інформація, так і перераховуються конкретні 66 випадків, які керівництво ОЄОУ інтерпретувало як прояв антисемітизму, з вказівками, яка була реакція самої ОЄОУ і правоохоронних органів станом на 31 грудня 2019 р.

    У звіті також згадані три інциденти, пов’язані з органами державної влади, які описані як «негативні, але не антисемітські».

    «У 2019 Об’єднана єврейська громада України відзначає зниження рівня антисемітизму в країні. В цілому, рівень антисемітизму в Україні, згідно з методологією ОЄОУ, знизився на 27% в порівнянні з попереднім роком», – наголошується в звіті.

    В Україні звіти по проявах не тільки антисемітизму, а й інших видів ксенофобії готує «Група моніторингу прав національних меншин Конгресу національних громад України». За попередніми даними, зведена доповідь (звіт) за весь 2019 рік буде опублікована в кінці січня.

    Найсвіжіше

    Популярне