П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Волині священник РПЦвУ з прихожанами не пустив до храму похоронну процесію

    У селі Сусваль Володимир-Волинського району священик Московського патріархату з прихожанами та старостою не пустили похоронну процесію до храму.

    Про це передають Волинські новини з посиланням на «ВолодимирМедіа».

    «У селі помер чоловік, батько голови Оваднівської ОТГ. Його мали відспівувати у місцевому храмі. Але коли процесія прийшла до дверей церкви, вони виявилися зачиненими. Як виявилося настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці єрей Богдан Гнатюк з прихожанами та старостою відмовилися впустити священика та людей, які прийшли провести в останню путь покійного, – розповів волинянин.

    На місце викликали поліцію для розв’язання конфлікту. Панахиду довелося відправляти на вулиці.

    Нагадаємо, у селі Сусваль триває конфлікт навколо храму, зокрема щодо перереєстрації громади як юридичної особи. Громада офіційно змінила підлеглість і перейшла з РПЦвУ до ПЦУ. Натомість у Володимир-Волинській єпархії РПЦвУ вважають, що охоронний договір щодо збереження церкви, підписаний з настоятелем Богданом Гнатюком, на сьогодні є дійсним, і це «на законних підставах дає йому право захищати свій храм».

    «Такий же договір, не анулювавши попередній, Міністерство культури та релігії України укладає з новопризначеним священиком ПЦУ. Виникає прецедент, який поглиблює протистояння», – повідомили в єпархії.

    Найсвіжіше

    Популярне