Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Кураєв викрив офіційного спікера РПЦ у спотворенні фактів і лицемірстві

    Протодиякон Андрєй Кураєв викрив офіційного спікера РПЦ Владіміра Лєгойду у спотворенні фактів і лицемірстві.

    Кураєва обурили слова глави Відділу по взаєминах церкви з суспільством і ЗМІ Владіміра Лєгойди, де він каже, що у духовенства Російської православної церкви немає власного транспорту. «У більшості з 40 тисяч наших священнослужителів немає взагалі ніякого особистого транспорту. І немає проблеми попів на “Мерседесах” – в масштабах церкви », – сказав Владімір Лєгойда в інтерв’ю, опублікованому в «Россійской газєтє».

    «Я знаю лише одного священика, який не за кермом. Його возить його дружина (бізнесвумен). Питання взагалі не в наявності машин, а в їхній ціні. І в існуванні в РПЦ надбагатої аристократії і в апології апетитів і звичаїв цієї еліти. Ось і сам Лєгойда переміщається на машині бізнес-класу. Що заважає йому встати на шлях економії? », – написав богослов РПЦ протодиякон Андрєй Кураєв.

    При цьому Лєгойда визнав, що священноначалля багато разів зверталася до священиків: отці, треба стежити за тим, на чому ви їздите. «Священик живе в скляному будинку. Як публічна фігура він завжди на виду », – зазначив Лєгойда. Однак, продовжив він, директивно на це вплинути не можна, в Церкві «начальство швидше задає тон». “Хороший” тон може задати очільник РПЦ Кіріл Гундяєв, власник яхти, літака, дорогих годинників, нерухомості та митрополит Іларіон (Алфєєв) із пентхаусами у Іспанії. Авто за 300 тисяч євро помітили у митрополита Кіпрської церкви прихильного до Кремля.

    Раніше, Легойда заявив, що РПЦ слід поспішити з відкриттям власних парафій в Африці.

     

    Найсвіжіше

    Популярне