Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У селі поблизу Луцька священник РПЦвУ проник у храм ПЦУ і впав з дзвіниці

    У селі Жидичин Ківерцівського району на Волині місцевий священник РПЦвУ Володимир Гелета серед ночі вибрався на другий поверх дзвіниці на території храмового комплексу Свято-Миколаївської церкви, що належить релігійній громаді ПЦУ, а коли його там заблокували, невдало стрибнув на землю і зламав ногу.

    Про це йдеться в «Офіційній заяві з приводу незаконного проникнення в пам’ятку архітектури національного значення с. Жидичин», яку оприлюднили на сторінці «Чернецтво Волині», передають Волинські новини.

    Пригода, про яку розповідають ченці у заяві, трапилася вночі 17 січня.

    «Храмова служба внутрішньої безпеки с. Жидичин зафіксувала незаконне проникнення невідомої особи на територію храмового комплексу Свято-Миколаївської церкви, яка є пам’яткою архітектури національного значення і перебуває у постійному користуванні релігійної громади Святителя Миколая Чудотворця Православної Церкви України с. Жидичин.

    Невідомий, за допомогою драбини, проник у приміщення дзвіниці (Охоронний договір №119/3) з тильної сторони і намагався винести з неї металеві предмети», – йдеться у заяві.

    Цією особою виявився колишній настоятель Свято-Миколаївського храму села Жидичин Володимир Гелета. Цей священник раніше «прославився» тим, що стріляв з рушниці по активістах, які організували цілодобове чергування біля храму.

    На місце події викликали поліцію, а Володимира Гелету заблокували у приміщенні дзвіниці до моменту прибуття слідчо-оперативної групи.

    «Протягом 15 хв до моменту прибуття екіпажу патрульної поліції зловмисник намагався вибити двері, погрожував, вживав нецензурну лексику. Побачивши працівників поліції, які прибули за викликом, екс-настоятель пішов на безпрецедентний ризикований для його життя та здоров’я крок і здійснив стрибок з другого поверху дзвіниці. Всі ці дії відбувалися безпосередньо на очах поліції. В такий спосіб, очевидно, зловмисник хотів уникнути факту фіксації незаконного проникнення у будівлю», – йдеться у заяві.

    У результаті стрибка Володимир Гелета отримав відкритий перелом ноги.

    «За результатами надзвичайної ситуації працівниками поліції було складено відповідні протоколи, взяті свідчення очевидців. Варто зазначити, що у приймальному відділенні лікарні Володимир Гелета з дружиною надали неправдиві свідчення, повідомивши медиків, що травму потерпілий отримав у власній оселі», – кажуть ченці.

    І додають, що чекають об’єктивного розслідування цього інциденту.

    Найсвіжіше

    Популярне