Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Шахраї тероризують священиків: Ворожі сили далі чинять тиск на «релігійного міністра»

    Директор Департаменту у справах релігій і національностей Андрій Юраш, застеріг, що від його імені шахраї виманюють гроші у священників, незважаючи на відповідну заяву до правоохоронних органів.

    «Сьогодні знову нова хвиля провокацій і аферизму: все той же міфічний “Сергей Владимирович Боголюбов” із все того ж номера телефону (0638344113) тероризує десятки людей із релігійного середовища, представляючись то моїм заступником, то моїм помічником і вимагаючи грошей для різних міфічних цілей», — написав Юраш 16 січня на своїй сторінці у Facebook.

    Зазначимо, що це не перший випадок тиску на колишнього голову Державної служби з етнополітики та свободи совісті Андрія Юраша з боку проросійських сил та прихильників Московського патріархату в Україні. РПЦвУ намагається всіма силами просунути там «свою людину», у тому числі підключає поліцію, аферистів та дезінформаційну кампанію.

    Водночас ці шахрайські дії аферистів він пов’язує із повторним конкурсом на посаду голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті, який триває зараз.

    «Телефонують мені і сигналізують про злочинця сьогодні цілий ряд людей з різних регіонів. Питають, чому така хвиля провокацій знову? І самі ж відповідають: мабуть, скоро співбесіда на посаду голови Держслужби з етнополітики та свободи совісті, а тому треба мене скомпрометувати і підкинути в релігійне середовище певний негативний меседж… Даремно намагаєтесь! Сподіваюсь, всі це добре усвідомлюють і розуміють», — наголосив Юраш.

    Московський патріархат не хоче бачити Андрія Юраша на керівних посадах, адже раніше він заявляв, що парафії РПЦвУ не зможуть вчиняти юридичні дії в Україні без перейменування.

    Він зазначив, що за один день про дзвінки шахраїв йому повідомили люди одразу з кількох різних регіонів.

    «Дорогі правоохоронці, де ви: невже за відомим номером телефону і десятками дзвінків не можна затримати людину, яка займається відвертим ошуканством? Якщо не можете цю людину «вирахувати» самостійно, то, принаймні, запитайте мене, і я дам вам контакти багатьох людей, які були «ощасливлені» спілкуванням з суб‘єктом, що називає себе паном «Боголюбовим», — додав Андрій Юраш.

    Найсвіжіше

    Популярне