П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Позаштатний клірик РПЦ на Різдво співслужив у Києві з кліриками ПЦУ

    Архімандрит Кирило Говорун, що нині є позаштатним кліриком РПЦ МП і викладає в США, взяв участь в літургії, яку 7 січня, на свято Різдва Христового, відслужили клірики ПЦУ в храмі Малої Софії на території Національного заповідника “Софія Київська“.

    Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив помічник глави ПЦУ митрополита Епіфанія священник Іван Сидор, повідомляє “Релігійна правда”.

    За його інформацією, в служінні літургії також брали участь настоятель храму прот. Петро Ландвитович, прот. Георгій Коваленко, свящ. Іван Сидор, свящ. Михайло Альмес, дияк. Сергій Шанта.

    Свою церковну кар’єру о. Кирило починав в ВЗЦЗ МП – в священний сан він був висвячений митрополитом Кирилом Гундяєвим, нагадує Credo.Press.

    Від квітня 2008-го до жовтня 2009 року очолював ВЗЦЗ УПЦ МП, після чого на запрошення Патріарха Кирила переїхав до Москви, де зайняв посаду першого заступника голови Навчального комітету Московської патріархії. 2011 року став також проректором Загальноцерковної аспірантури і докторантури РПЦ МП. 2012 року був звільнений від усіх посад і залишив Москву. Викладав в університетах Києва, а від 2017 року викладає в католицькому університеті в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія.

    Найсвіжіше

    Популярне