Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Сербський єпископ вдарився в єресь? «Єрусалимський патріарх має право скликати збори, бо ця Церква заснована Христом»

    Сербський єпископ Бачський оголошує єресь: він заперечує, що Засновником Вселенської Православної Церкви є Христос, якого він називає лише «Засновником Єрусалимської Церкви».

    Про це повідомляє грецький архімандрит Романос Анастасіадіс у своєму блозі.

    Жахливі слова безжального сербського єпископа в інтерв’ю сербському виданню «Печат» звучать наступним чином:

    «Його (Вселенського патріархату – ред.) честь православної церкви досі ніхто не ставив під сумнів, і ніхто не може поставити це питання без нового Вселенського собору. Однак є особливий, духовний та витончений єрусалимський примат як «Матір усіх Церков», яка є єдиною Церквою, заснованою самим Господом Ісусом Христом, тому я думаю, що Єрусалимський Патріарх має і моральне право, і відповідальність скликати всі православні церкви на збори»

    Тобто, за словами єпископа Бачського Іринея (Буловича), Христос є ТІЛЬКИ Засновником Єрусалимської Церкви! Тому за його наказом розширення «вічних народів» Церкви скасовується за логікою єпископа Бачського, і Христос стає саме тим, що хотіли і думали євреї: вождем Ізраїлю, рабином Єрусалиму і більше нічого! На сьогодні ніхто не ризикував хизуватися подібним богохульством. І якби хтось наважився відмежувати його від Святого Тіла Церкви як єретика.

    Сором єпископу за те, що він не зафіксував такого богословського стрибка, просто тому, що росіяни пообіцяли просувати його до посади сербського патріарха. Якщо так буде продовжуватися, це не врятує Писання Єдиної, Святої, Вселенської та Апостольської Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне