П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: Утиски ПЦУ в окупованому Криму мають обговорюватися у Мінську

    У ПЦУ хочуть, щоб представники України порушили питання утисків української церкви в анексованому Криму на переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську.

    Про це голова Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній сказав в інтерв’ю Радіо Свобода​.

    «Ми навіть зверталися до представників у Мінську, щоб вони це питання порушили на порядку денному під час переговорів тристоронньої групи», – сказав митрополит.

    Він також зазначив, що в ПЦУ раніше зверталися до президента України Володимира Зеленського, щоб він відреагував на утиски прав вірян у Криму.

    «Під час зустрічі Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій я це питання порушив, дуже гостро підняв. Президент навіть записав це питання. Також і інші представники церков і релігійних організацій відзначали, що відбувається переслідування. Це і протестанти, і інші, і мусульмани навіть. Тому ми разом на це вказали президенту під час зустрічі. Також звертаємося і до уряду, і до Верховної Ради, щоб вони належним чином звернули на це увагу», – наголосив глава ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне