Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    «Почаївський листок» помітив «велику небезпеку» у програмі Зеленського

    З листопада 2019 року по парафіях і групах віруючих УПЦ МП поширюється свіжий випуск «Почаївського листка» — традиційного інформаційного бюлетеня ченців і парафіян Почаївської лаври.

    Цього разу в поле уваги ревнителів благочестя потрапив новий президент України Володимир Зеленський, повідомляє РІСУ з посиланням на портал «Релігія в Україні».

    У друкованому виданні віруючих попереджають, що при отриманні пластикового паспорта громадянина України «номер, а не ім’я людини, в подальшому буде використовуватися у всіх сферах життя, в т. ч. з використанням особистого номера телефону (підтвердження — програма Президента України „Країна в смартфоні“)».

    Як відомо, «Електронна країна» — один з розділів передвиборної програми Володимира Зеленського, який вже впроваджується урядом України в проекті «Країна в смартфоні».

    Почаївці вбачають тут «духовну небезпеку в тому, що замість імені, даного в Таїнстві Хрещення, людина добровільно дає згоду на присвоєння собі номера (антиімені)».

    Свої переконання автори листка підтверджують «Офіційною позицією з питань розвитку технологій обробки персональних даних та впровадження біометричних документів від 31.05.2013 р.” УПЦ МП, яка була озвучена головою Богословсько-канонічної комісії УПЦ МП архиєпископом Августином (Маркевичем).

    «І в цьому не бачити небезпеку велика трагедія», — резюмує «Почаївський листок», залишаючи контакти для відстоювання в судах прав віруючих.

    Нагадаємо, що в жовтні 2019 року сотні віруючих на чолі зі священниками УПЦ МП протестували біля стін Адміністрації президента України, вимагаючи скасування проекту «Країна в смартфоні».

    Протест інформаційно підтримали близький з УПЦ МП канал «Перший козацький», який опублікував про акцію доброзичливий телесюжет з заголовком «Проти цифрового рабства», а також газета православних мирян «Мир», яка рекламується у кожному номері всеукраїнського журналу УПЦ МП «Спасите наши души», що виходить з благословення митрополита Дніпропетровського Іринея. Газета анонсувала акцію і готувала репортаж про її проведення.

    У липні 2019 р. віруючі пікетували офіс президента Зеленського, протестуючи проти Державної служби етнополітики та свободи совісті — на їхню думку, там працюють «вороги народу». Протест віруючих транслював офіційний сайт УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне