П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦ втрутилася у Чорногорію і підтримала сербів (відео)

    Російська православна церква (РПЦ) підтримала Сербську православну церкву. Російська церква засудила прийнятий нещодавно Чорногорією закон про націоналізацію усіх релігійних будівель побудованих після 1918 року.

    Про це йдеться в сюжеті ТСН.

    За словами чорногорських урядовців, закон повністю відповідає міжнародним нормам, але найпопулярнішу у Чорногорії Сербську православну церкву обурив. Справа в тім що більшість православних парафій у Чорногорії зараз належать церкві іншої країни – Сербській православній церкві.

    Дружня до Москви конфесія свого часу відмовилася визнавати Православну Церкву України, і нині за неї вступається відомство патріарха Кирила.

    Заблоковані дороги, сотні протестувальників і навіть зіткнення – так у Чорногорії реагують на закон про свободу віросповідання. У Сербській церкві документ вважають дискримінаційним, нібито його мета захопити майно організації, і виводять на вулиці парафіян.

    У Москві, повторюючи брехню, якою лякали Україну, твердять, що після ухвалення закону майно Сербської православної церкви може отримати Чорногорська православна церква.

    Найсвіжіше

    Популярне