Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росія судять опозиціонера за коментар про злочини Путіна в Україні

    У Росії опозиціонера звинуватили в неповазі до влади за коментар «Путін відповість за злочини в Україні».

    Поліція російської столиці порушила адміністративну справу про неповагу до влади проти томського опозиціонера Сергія Чайковського. Приводом став його коментар про президента Росії Владіміра Путіна з виступом спікера Палати Представників США Ненсі Пелосі.

    Як повідомляє «Варламов.ру», Чайковський розпові, що в коментарі до відео, оприлюдненому 5 грудня він звернувся до Пелосі англійською мовою, «пообіцявши, що Владімір Путін відповість за військові злочини в Україні, і повідомив, що молоді люди Росії працюють на поліпшення відносин з США».

    Відповідно до адміністративного протоколу, в поліції вважають, що таким чином він назвав Путіна злочинцем. Протокол за частиною 3 статті 20.1 КоАП склали в московському районі Марфіно, де активіст тимчасово жив.

    Чайковський попросив розглянути справу за місцем реєстрації в Совєтскому районному суді Томська, дата розгляду поки не призначена. Активісту загрожує штраф на суму від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Адміністративну справу проти нього порушили за заявою Тімура Булатова з Петербурга, відомого своєю боротьбою з ЛГБТ-спільнотою.

    Найсвіжіше

    Популярне