Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У Німеччині парафії РПЦ надсилають кошти бойовикам «ДНР»

    Росія продовжує забезпечувати і підтримувати окупаційні підрозділи на Донбасі. Разом з тим, до фінансування бойовиків підтяглися і такі структури «русского міра», як церква.

    Як повідомляє видання Planeta.press, у парафіях РПЦ в Німеччині під виглядом «богоугодних справ» з прихожан збирають пожертви, які, як заявляють священнослужителі та їхні наближені, повинні направлятися дітям Донбасу, однак, насправді все не так прозоро. Про цьому й пише блогер «Фашик Донецький» в своєму телеграм-каналі.

    Справи грошові або звідки гроші в ДНР? Нещодавно по Skype поспілкувався зі своєю доброю знайомою з Донецька, назвемо її Світлана, яка після початку війни виїхала жити до своєї дочки в Німеччину, а саме в Баден-Баден. В ході розповідей Світлани про своє хороше життя в Німеччині, вона з жалем поділилася деякими фактами, які отруюють їй життя, і як виявилося, причиною тому “русскій мір”.

    Незважаючи на спокійне і розмірене західне життя, Світлана з тривогою стежить за подіями на Донбасі та ілюзій щодо того, що відбувається на батьківщині не відчуває, тому що підтримує контакти зі своїми знайомими в Донецьку.

    Оскільки німецька мова Світлана в належній мірі, щоб працювати, так і не вивчила, то роботу не знайшла. Зять і донька заробляють непогано, але щоб не сидіти вдома Світлана, як глибоко віруюча людина, вирішила долучитися до збору гуманітарної допомоги для жителів Донецька. За її словами, збір гуманітарки здійснюється в приході Преображення Господнього і свт. Спірідона Тріміфутского РПЦ.

    Організовує збір гуманітарки там іммігрантка з Росії та прихожанка цього храму Надія Хельбінг. Але крім гуманітарних зусиль, фрау Хельбінг і настоятель вищезазначених парафій ігумен Андрій Готфрід також займаються збором грошових пожертвувань, які обчислюються тисячами євро. Всі зібрані кошти офіційно нібито йдуть на допомогу дітям Донбасу і сиротам.

    Але насправді 30% з цих коштів Надія і «чесний отче», якого парафіяни між собою називають «людина в погонах» за зв’язки з російськими спецслужбами, залишають собі. Так ось, решту грошей Надія та ігумен через перевірених людей передають у Донецьк, де вони використовуються далеко не за призначенням, а для потреб русского міра. Як сказала Світлана, така схема існує й в інших парафіях РПЦ Німеччини.

    Видать західні санкції здорово придавили Путіна, раз він вирішив збирати гроші на утримання своїх військових і ополченців Л/ДНР по закордонних церквах! Цікаво, чи знає канцлер Німеччини і добропорядні німецькі бюргери, що грошові кошти з їх країни йдуть на фінансування тероризму?

    Найсвіжіше

    Популярне