Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Британії видали книгу про релігію в умовах російсько-української війни

    У британському видавництві академічної літератури «Routledge» вийшла книга «Релігія під час російсько-українського конфлікту».

    Книга має двох редакторів. Це Елізабет Кларк, яка є заступницею директора Міжнародного центру правознавчих та релігієзнавчих досліджень Університету Брігама Янга, та Дмитро Вовк — директор Центру дослідження верховенства права і релігії Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, повідомляє «Релігійна правда» з посиланням на видання «Релігія в Україні».

    Серед авторів є українські соціологи Віктор Степаненко та Тимофій Брік, історик Андрій Ферт, богослов Кирило Говорун, а також і редактор книги, правознавець Дмитро Вовк.

    Ця книга досліджує, як військовий конфлікт між Росією та Україною вплинув на релігійну ситуацію в цих країнах. Розглядає загрози та порушення релігійної свободи, у тому числі й ті, що виникають в анексованому Криму та на сході України, де тривають бойові дії між українськими урядовими силами та сепаратистськими воєнізованими групами, що підтримуються та контролюються Росією, а також в Росії та в Україні загалом.

    Автори кнги також оцінюють вплив конфлікту на відносини Церкви і держави та національну релігійну політику в кожній країні, досліджують роль релігії у військовому конфлікті та ідеологію, що її оточує, особливо акцентуючи увагу на ролі Української та Російської Православних Церков, а також наслідки для міжцерковних відносин та діалогу.

    Найсвіжіше

    Популярне