П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ: Всеправославна нарада з «українського питання» планується на лютий

    Єрусалимський Патріарх Феофіл III пропонує провести Всеправославну нараду в Йорданії по ситуації в православному світі в лютому 2020 року.

    Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ протоєрея Ніколая Балашова.

    Раніше в соціальних мережах з’явилася інформація про те, що Всеправославна нарада в Йорданії з «українського питання» заплановано на лютий 2020 року.

    «Дійсно, в пропозиціях Єрусалимського Патріарха фігурує така дата, тобто, такий місяць. Він дійсно пропонує розглянути можливість проведення такої зустрічі в лютому», – сказав Балашов.

    На питання про те, чи є дані, що цей захід всеправославного масштабу реально відбудеться, він заявив, що «будемо дивитися, яка буде реакція».

    Нагадаємо, що у листопаді цього року Єрусалимський Патріарх Феофіл запропонував скликати нараду глав Церков по ситуації в православному світі після рішення Патріарха Варфоломія визнати Православну Церкву України. У Московському патріархаті підтримали пропозицію, заявивши, що «альтернативи початку прямого діалогу немає».

    Найсвіжіше

    Популярне