Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Климент призупинив голодування: Попросив Епіфаній

    Архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент призупинив оголошене ним 10 грудня безстрокове голодування. Про це він сказав 17 грудня на пресконференції в Києві, повідомляють Крим.Реалії.

    «У неділю (15 грудня) блаженнійший митрополит Епіфаній просив призупинити голодування. Я не можу піти проти волі блаженнійшого і я пообіцяв, що припиню голодування. Але тимчасово. Якщо я побачу, що питання не буде вирішуватися, тоді я продовжу це голодування. І я не буду дивитися ні на чиї обіцянки, тому що 6 років обіцянок і брехливих заяв від уряду», – сказав архієпископ Климент.

    За його словами, 18 грудня уряд України має надати перші результати, що допоможуть вирішити низку питань з кримською єпархією.

    «Цього тижня відбулися зустрічі з міністром (у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України) Оксаною Колядою. Вона дала певні доручення профільним міністерствам до середи підготувати пропозиції, для того щоб до кінця тижня сформувати відповідну постанову і розпорядження, які будуть підписані прем’єр-міністром України», – додав Климент.

    Біля будівлі Кабінету міністрів України у Києві 10 грудня архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент оголосив безстрокове голодування. За його словами, він припинить голодування тільки після «виконання низки конкретних дій з боку української влади».

    Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда під час зустрічі, ініційованої главою Кримської єпархії Православної церкви України, архієпископом Климентом повідомила, що Україна моніторитиме дотримання прав людини на свободу світогляду і віросповідання на території анексованого Криму, і вживатиме відповідних заходів, фіксуючи порушення.

    Найсвіжіше

    Популярне