Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    The Atlantic: Росія – не захисник християнських цінностей

    Американські консерватори, які асоціюють себе з режимом Путіна, відмовляються побачити Росію такою, якою вона насправді є.

    «Сталін був брехуном і масовим вбивцею. Росіяни працювали, тому що були голодні й налякані. Так звана «єдина філософія життя» була химерою, а в реальності працювала тоталітарна держава, яка використовувала терор і пропаганду, щоб підтримувати єдність», – на сторінках The Atlantic американська публіцистка й лауреат Пулітцерівської премії Енн Еплбаум.

    Важко вигадати більшу фантастичну дурницю, ніж те, що Росія – країна християнських цінностей. В реальності Росія – країна з найвищим рівнем абортів у світі, який у двічі вищий, ніж у США. Надзвичайно мало росіян справді ходять в церкву. Хоча точні цифри важко підрахувати.

    Опитування за 2012 рік показало, що релігія грає важливу роль у житті лише 15% росіян. Лише 5% читали Біблію.

    Немає жодного доказу, що колишній агент КДБ, Владімір Путін, прийняв християнство. Натомість є багато доказів, які свідчать про його показову православність, яка така ж цинічна, як і любов Сталіна до трудового класу. Але така поведінка особливо цінна, тому що вона дурить наївних іноземців. Але не треба слухати західних авторів, які критикують Росію. Краще послухати молодого росіянина Єгора Жукова, який нещодавно постав перед судом за публікацію відео з критикою режиму.

    В промові у залі суду він вказав на контраст між показовими «сімейними цінностями» Путіна й реальністю. «Непереборний бар’єр ділить наше суспільство на два. Всі гроші сконцентровані на верхівці й ніхто там не готовий відпустити їх. Все, що лишається для тих, хто на дні – відчай. Знаючи, що надії на побудову щастя для себе і своїх сімей немає не залежно від того, наскільки великі старання, російські чоловіки висловлюють агресію в своїх поглядах, або п’ють до смерті, або вішаються. Росія – друга у світі за рівнем самогубств серед чоловіків. В результаті, третина російських сімей – це матері-одиночки з дітьми. Я хотів би знати: це так ми захищаємо наш інститут сім’ї?», – говорив Жуков.

    Найсвіжіше

    Популярне