Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Дівчинку з особливими потребами не прийняли до гімназії РПЦ, тому що у неї «невідома генетика»

    У Росії москвичка Ніна Франчук захотіла перевести свою дочку зі звичайної школи в православну гімназію ім. митрополита Платона (Левшина). Дівчинку не прийняла адміністрація православного закладу Російської православної Церкви.

    Про це повідомляють російські ЗМІ.

    Спочатку дівчинку пообіцяли взяти, хоча керівництву, за словами матері, було відомо з самого початку, що у дитини захворювання кишечнику.

    Пізніше керівництво гімназії попрохало матір взяти благословення протоєрея Владіміра Чувікіна в Москві, а також зустрітися з одним із засновників гімназії – Єлєной Подольской, директором духовно-соціального центру при Ніколо-Перервинського монастиря.

    В кінці листопада Франчук зустрілася з останнью, але та відмовила в прийомі, вказавши, що дитина «складна». Мати ж запевняє, що для дівчинки не потрібні якісь особливі умови, вона харчується разом з усіма в шкільній їдальні.

    Зустрілася жінка і з Владіміром, який сказав, що не може змусити засновника і дирекцію школи прийняти їх (крім Подільської, засновниками гімназії є сам протоєрей Владімір і його дружина), вибачився, при цьому зазначив, що «дитина усиновлена, а усиновлені діти проблемні , з невідомою генетикою, і що можна від таких дітей чекати в плані поведінки – невідомо ».

    Журналістам директор гімназії Інна Мєдвєдєва заявила, що дівчинка інвалід, тому для неї потрібні психолог і медпрацівник, яких у них немає в штаті: «У нас організація невелика, православна, ми несемо відповідальність за життя і здоров’я дитини. Це і було сказано мамі. У великих московських школах є такі фахівці, а взяти дитину, не маючи цих фахівців [в штаті], – як так можна? У цьому і було питання. Тому засновник і відповіла так. Ми пояснили, що нам штат не дозволяє. Зараз дозволяється не мати медпрацівника», – пояснила директор.

    У той самий час, згідно з угодою, яку укладає гімназія з батьками при прийомі дитини, гімназія зобов’язана «2.1.10. забезпечити медичне обслуговування учнів в рамках шкільного медичного кабінету».

    Найсвіжіше

    Популярне